Regueifesta: cinco regueifeiras e Vintenbaio con “A regueifa está na mesa”

Un bloque especial regueifa dentro de Luar no que se van sucedendo imaxes do pasado, entrevistas, regueifa e música tradicional para presentar o Proxecto Regueifesta, que ten como obxectivo recuperar a regueifa entre a xente nova.

 

1. Gayoso lembra unha representación da regueifa tradicional dos veciños de Negreira de Vilamaior, Santa Comba, no ano 1996, dentro da sección de etnografía de Mercedes Peón.

2. Recordatorio dos regueifeiros retirados que foron visitando o programa dende 1992:  Guillerme de Rabadeira, Fermín de Feiranova, Calviño de Tallo, Costa de Saviña, Fermín de Feiranova e O Atrevido de Grixoa.

3. Gayoso fala con Vicente Amosa do IES Marco do Camballón, de Vila de Cruces; Aitor do IES Maximino Romero de Lema de Baio, Lidia do IES Santo Tomé de Vigo e a cantautora Alba María sobre o rexurdimento da regueifa co Proxecto Regueifesta.

4. Un grupo de cinco rapazas novas daRegueifesta regueifan en directo. ALBA MARÍA, SARA MARCHENA, ESTHER PORRIT, NOA GUZMAN, NURIA PENAS

5. A Banda de Gaitas “VintenBaio”, do IES Maximino Romero de Lema, irrompe desfilando e interpreta “A regueifa está na mesa”

Sitio da Regueifesta

Compartir

  • Facebook
  • Twitter
  • Email

Videos similares

Mayalde: “Tixolas”

0 999 3 Mayalde é un grupo salmantino nacido en 1980, formado por un matrimonio e seus dous fillos. Nos espectáculos é fundamental

José Marentes e Mercedes Peón “Polavila de Sta. Xuliá”

0 234 1 Mercedes Peón trouxo ao programa a José Marentes, gaiteiro da Fonsagrada. Marentes procedía dunha antiga estirpe de músicos desta terra,

Tasca do Liño da Ínsua

0 384 1 A asociación de Mulleres Rurais de San Bartolomeu de Ínsua (Vilalba)  e o grupo de baile Xaora de Lugo, representan

Non hai comentarios

Aínda non hai comentarios!

Aínda non hai comentarios!

Pero pode ser o primeiro en escribir un

Escribe un comentario

Os datos gardaranse!

O seu enderezo electrónico non se publicará. Así mesmo, os seus datos non se compartirán con terceiras persoas.
Os campos requeridos están marcados*